Felaketin boyutu her geçen gün artıyor! Ölü sayısı 700’ü geçti

Güneydoğu Asya’yı vuran tayfun felaketinde toplamda ölü sayısı 700’ü aştı.

Güneydoğu Asya ülkeleri, bu yıl şiddetli geçen muson sezonu, tayfunlar ve tropikal fırtınalar nedeniyle büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Vietnam, Myanmar, Tayland ve Laos'ta meydana gelen afetlerde can kaybı 700’ü aşarken, çok sayıda kişinin ise hala kayıp olduğu bildirildi.

BÜYÜK YIKIMA NEDEN OLDU

Ağustos ayının ortasından itibaren etkisini artıran Yagi Tayfunu başta olmak üzere bölgedeki şiddetli yağışlar, milyonlarca insanı olumsuz etkiledi. Vietnam’da yaşanan felaketin boyutları giderek daha net hale geldi. Ülkede en az 292 kişinin hayatını kaybettiği ve 38 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, "Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ama kayıpların telafisi mümkün değil" dedi. Vietnam, uluslararası yardımlardan 16 milyon dolarlık bir destek elde etti.

MYANMAR’DA ÖLÜ SAYISI 384’E ULAŞTI

Siyasi karışıklıkların sürdüğü Myanmar’da ise cunta yönetiminin açıkladığı rapora göre, 384 kişi hayatını kaybetti, 89 kişi kayboldu. Myanmar, nadir görülen bir adımla Hindistan’dan yardım kabul etti. Birleşmiş Milletler, yalnızca Yagi Tayfunu’nun Myanmar’da 887 bin kişiyi etkileyebileceğini belirtti.

Tayland’da sel felaketlerinin ardından can kaybı 46’ya yükseldi. Ülkenin kuzey bölgelerinde yağışlar şiddetini korurken, sel nedeniyle altı eyalet afet bölgesi ilan edildi. Arama-kurtarma çalışmaları bot, dron ve helikopterlerle yapılmaya devam ediyor. Afet bölgesinde kurtarma çalışmaları sürerken, meteoroloji yetkilileri yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

Gündem Haberleri