Galata Kulesi için yeni karar!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Galata Kulesi'nin ziyarete açıldığını ilan etti. Galata Kulesi'ne ziyaretçi sayısında yeni düzenleme yapıldı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, kapsamlı onarım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Galata Kulesi'nin 25 Mayıs'tan itibaren ziyaretçilere yeniden açılacağını duyurdu.

Genel Müdürlük, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Galata Kulesi'nde 1964-1967 yılları arasında eklenen betonarme yapılar üzerinde teknik analizler ve jeoradar raporları doğrultusunda hazırlanan projelerin, modern teknolojiler ve uzman akademisyenlerin rehberliğinde uygulandığını belirtti.

Restorasyon çalışmalarının, fen ve sanat kurallarına uygun olarak tamamlandığı ve yapının hem kültürel mirası koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendiği ifade edildi. Çalışmalar, profesyonel dağcılar tarafından yapılan kapsamlı uygulamalarla desteklendi.

25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ziyaretçilere yeniden kapılarını açacak olan Galata Kulesi'nde, ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek.

Kültür Sanat Haberleri