Gazeteciliği bırakıp o ülkeye taşındı. 3 günde araba aldı

Türkiye'de gazetecilik yapan bir kadının aldığı düşük maaşlar nedeniyle geçinememesi ve o ülkeye göç ederek bir dönerci dükkanında çalışmaya başlaması, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Türkiye'de artan enflasyon ve hayat pahalılığı, birçok vatandaşı ekonomik zorluklarla baş başa bırakırken, bazıları için yurtdışında yeni bir hayat kurma kararı almalarına neden oluyor. Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan bir görüntüde, Türkiye'de gazetecilik yapan bir kadının bu zorluklarla başa çıkabilmek adına Güney Kore'ye göç etmesi çok gündem oldu.

Türkiye'deki birçok çalışan, düşük maaşlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle yurtdışına göç etmeyi tercih ediyor. Sosyal medyada dikkat çeken bir videoda, Türkiye'de gazetecilik yapan Ayşe Hanım'ın bu konuda verdiği bir karar gündem oldu.

Ayşe Hanım, yapılan bir röportajda aldığı maaşlarla Türkiye'de geçinemediğine karar vererek Güney Kore'ye göç ettiğini açıkladı.

Röportajın devamında, Güney Kore'nin alım gücünün yüksek olduğunu belirten kadın, "15 gün çalışıp araba alacağım. Burada millet 3 gün çalışarak alıyor ama yeni ev tuttum, biraz borcum var." dedi.

O görüntüler sosyal medyada hızla büyüyerek, yorum ve beğeni yağmuruna tutuldu.

Gündem Haberleri