Gaziantep'te kayıp engelli 25 gün sonra bulundu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kaybolan zihinsel engelli Ali Gülsoy (46), 25 günlük arama çalışmalarının ardından bulundu.

Ali Gülsoy, İslahiye'nin Kozdere Mahallesi'nde yaşıyordu ve 11 Haziran akşamı evden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yakınları, sonuçsuz kalan kendi aramalarının ardından güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu. İhbarın ardından jandarma ve AFAD ekiplerinden oluşan 184 kişilik bir grup, eğitimli köpekler ve dronlar eşliğinde arama çalışmalarına başladı. Mahalle sakinleri de aramalara destek vererek, bölgedeki camilerden anonslar yapıldı ancak bir sonuç elde edilemedi.

"OĞLUMA YENİDEN KAVUŞTUM"

Arama çalışmalarının devam ettiği sırada, Ali Gülsoy dün sabah saatlerinde mahalleye geri döndü. Mahalle girişinde ablası tarafından bulunan Gülsoy, ailesinde büyük bir sevinç yarattı. Jandarma ekipleri tarafından hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Ali Gülsoy, kaybolduğu süre boyunca arazide bulduğu otları yiyerek ve su içerek hayatta kaldığını belirtti. Ailesine ve jandarmaya bir daha evden ayrılmayacağına dair söz verdi. Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Elif Gülsoy, "Oğluma yeniden kavuştum, çok mutluyum. Oğlumun bulunmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"VÜCUDU SUSUZ VE VİTAMİNSİZ KALMIŞ"

Kardeşini mahalle girişinde fark eden ve büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşayan abla Sibel Gülsoy, "Mahalle girişinde kardeşim bana seslendi ve yanıma geldi. Büyük bir mutluluk yaşadım, kardeşim bu süreçte ot yiyerek ve su içerek hayatta kalmış. Jandarmalara haber verdik ve hastaneye götürdük. Kaybolduğu 25 gün boyunca vücudu susuz ve vitaminsiz kalmış, ayakkabısını günlerce çıkarmadığı için ayaklarında ödem oluşmuş. Sonuçta kardeşimize kavuştuğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Gündem Haberleri