Tenoloji devi Google, Chrome tarayıcısı için Windows 11 ve macOS işletim sistemlerine özel yeni bir özellik üzerinde çalışıyor: "Performans Paneli". Bu özellikle kullanıcılar tarayıcılarının hafıza ve CPU kullanımını, hatta tek tek sekmelerin performansını takip edebilecek. Bu, Google'ın Chrome için performansla ilgili yaptığı değişikliklerden sadece biri. Özellikle, sekme atma kontrolleri gibi yenilikler üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Performans Paneli, tarayıcının verimliliğini, hızını ve güvenliğini vurgulamak için geniş stratejik planlarının bir parçası olabilir.
'HAFIZA TASARRUFU'
Teknolojioku'nun aktardığına göre; Chromium hata forumunda yapılan bir paylaşıma göre, bu panelin tasarım aşamasının sonlarına geliniyor. Google mühendisi, "yeni performans yan paneli için içerik tasarımını sonlandırma aşamasındayız ve performans kartlarının nasıl gösterileceğini prototip olarak nasıl hazırlayacağımızı araştırıyoruz" ifadesini kullandı.
Windowslatest ekibi, Performans Paneli'nin Microsoft Edge'in tarayıcı temel özelliklerine benzer olabileceğini düşünüyor. Performans Paneli'nin anahtar özelliklerinden biri "Hafıza Tasarrufu" olabilir. Aktif olarak kullanılan sekmelere öncelik vererek, Chrome'un sadece aktif kullanıldığında hafıza kullanması sağlanır.
PİL VERİMLİLİĞİ...
Örneğin; Chrome'da birkaç Instagram sekmesi açıkken, son birkaç dakika boyunca YouTube sekmesini kullanıyorsanız, Chrome aktif olmayan Instagram sekmelerinden geçici olarak hafızayı serbest bırakır. Bu serbest bırakılan hafıza, YouTube ve diğer tarayıcı özellikleri arasında paylaşılır.
Ayrıca Performans Paneli'nde bir pil verimliliği özelliği de bulunabilir. Kullanıcının cihazının pil seviyesi %20'ye düştüğünde, Google Chrome otomatik olarak kullanıcıya bir pil tasarruf modunu etkinleştirmesi için uyarıda bulunabilir.
DAHA FAZLA KONTROL SAĞLAYACAKLAR
Edge'in tarayıcı temel özellikleriyle benzer özelliklere sahip olan bu yenilikler, kullanıcılara tarayıcının kaynak kullanımı üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilir. Bu da pil ömrünü, performansı ve genel kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyebilir.