Android için Google Haritalar uygulamasının son beta sürümünde keşfedilen bir kod dizisi, yapay zeka özelliklerinin herkesin kullanımına açılmak üzere olduğunu gösteriyor.
Şubat ayında gerçekleştirilen bir güncellemeyle, Google, Google Haritalar üzerinde yerel mekanların, etkinliklerin ve işletmelerin daha etkin bir şekilde keşfedilmesine olanak tanıyan üretken yapay zeka özelliklerini duyurdu.
Ancak, bu özellik başlangıçta tüm kullanıcılar için erişilebilir değildi ve sadece ABD'deki belirli Yerel Rehberler grubunun seçilmiş üyeleri için sunulmuştu. Ancak son gelişmeler, Google'ın bu kısıtlamayı kaldırdığını ve üretken yapay zeka özelliklerinin artık tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir hale geldiğini gösteriyor.
Google Haritalar beta uygulamasının en son sürümünde bulunan kod dizileri, deneysel üretken yapay zeka özelliğinin gelecekte Google Haritalar'da her kullanıcının erişebileceği bir özellik haline gelebileceğini gösteriyor.
Labs adı verilen bu platform, ilgilenen herkesin Google tarafından geliştirilen yeni deneysel özellikleri denemek için kaydolabileceği bir sistem olarak biliniyor. Bu durumda, üretken yapay zeka özelliği Google Haritalar'ın geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılabilir hale gelebilir.
GOOGLE'IN YAPAY ZEKASI
Google Gemini, metin yanı sıra görüntü, ses, video gibi çeşitli formatlardaki içerikleri anlayabilen yeni ve güçlü bir yapay zeka modelidir. Matematik, fizik, tarih gibi çeşitli alanlardaki karmaşık problemleri çözebilme yeteneğinin yanı sıra çeşitli programlama dillerinde kodları oluşturup anlayabilme yeteneğine de sahip. Google Gemini'nin üç farklı modeli bulunuyor: Gemini Nano, Gemini Pro ve Gemini Ultra.
Gemini, Google ve Google'ın ana şirketi Alphabet tarafından geliştirildi. Google DeepMind da Gemini'nin gelişimine katkıda bulundu.
Şu anda Gemini, Pixel 8 model telefonlar ve Bard gibi Google ürünlerinde bulunuyor. Google, Gemini'nin Chrome gibi diğer hizmetlerine de entegre edilmesini planlıyor.
Google DeepMind tarafından yapılan analizlerde, Gemini'nin 32 standart performans ölçümünden 30'unda GPT-4'ten daha iyi olduğu belirtildi. Özellikle video ve sesle etkileşim konusundaki üstünlüğü dikkat çekici. DeepMind'ın CEO'su Demis Hassabis, Gemini'nin diğer yapay zeka ürünlerinden daha güçlü olduğunu, daha doğru cevaplar üretebildiğini ve insan muhakemesini daha iyi taklit edebildiğini belirtiyor.