Görevi verilen hastanede öldürülen Dr. Ekrem Karakaya anıldı

Konya’da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya (47), görev yaptığı hastanede, ölümünün ikinci yıl dönümünde meslektaşları tarafından anıldı.

Konya Şehir Hastanesi’nde çalışan Dr. Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022’de Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay’ın (39) gerçekleştirdiği saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Dr. Karakaya’nın anısına hastanede bir anma töreni düzenlendi. Törene, Hekim Birliği Sendikası üyeleri ve Konya Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi katıldı.

Uysal: Hekimlerin Güvenli ve Huzurlu Ortamda Çalışması Gerekiyor

Hekim Birliği Sendikası adına konuşan Uysal, şunları söyledi: "Bu acı olay, hekimlere yönelik şiddetin ne kadar vahim boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Hekimler, her gün büyük fedakârlıklarla halkımıza hizmet veriyor. Ne yazık ki, bu kutsal görevi yerine getirirken şiddete maruz kalıyorlar. Hekimlerin güvenliği ve refahı, toplumsal sağlık ve refah için büyük önem taşıyor. Bu nedenle, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesi, tüm toplumun ortak mücadelesi olmalı. Sendika olarak, Dr. Ekrem Karakaya'yı anarken, hekimlere yönelik şiddete dikkat çekiyoruz."

SAĞLIKTA ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sendikanın Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Genel Yardımcısı Dr. İbrahim Halil Erdem, "Sağlıkta şiddet her gün katlanarak devam ediyor. Sendika olarak bu konuda çözüm üretmeye çalışıyoruz. Hakim ve savcıların, sağlıkta şiddet söz konusu olduğunda tereddüt etmeden hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Hekim Birliği Sendikası Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pınar Karagöz ise, "Sağlık sektörü ve hekimler, toplumun genelinde yaşanan şiddetin çok daha fazlasını yaşamaktadır. Sağlık hizmeti sunulabilmesi için önce hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenli çalışma koşullarına sahip olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

DR. KARAKAYA, İSTANBUL’DA DA ANILDI

Dr. Ekrem Karakaya, Konya’nın yanı sıra İstanbul’da da anıldı. Hekim Sendikası İstanbul Şubesi Diş Hekimi Janat Düzgün, anma programında yaptığı konuşmada, “Her gün evden çıktığımızda biz hekimler düşmanla savaşmaya değil, hastaları tedavi etmeye gidiyoruz. Bilgi paylaşıyoruz, fakat maalesef şehit düşüyoruz. Sağlık dağıtırken 'Bugün sırada kim var?' diye düşünmek istemiyoruz. 'Dinlenerek değil, çalışarak iyileşiyoruz' diyerek, hastalarımızı en iyi şekilde tedavi etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Haberleri