Gözaltına alınan Aşkım Kapışmak ile ilgili karar verildi

Ankara Merkezli bir çok ilde düzenlenen kripto para operasyonunda gözaltına alınan yazar Aşkım Kapışmak ile ilgili karar verildi. Kapışmak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara merkezli olarak birçok ilde gerçekleştirilen kapsamlı kripto para operasyonunda dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Sözde kripto varlık alım-satım platformuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 47 şüpheli ise tutuklandı.

Ankara merkezli 22 ilde düzenlenen ve "Sibergöz-42" adı verilen operasyon kapsamında, "Smart Trade Coin" isimli kripto varlık alım/satım platformu üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişiler hedef alındı.

1 MİLYAR DOLAR HAKSIZ KAZANÇ

"Sıfır risk ile yüksek kazanç" vaadiyle insanları dolandıran bu şebekeye yönelik operasyonda, toplamda 118 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, yaklaşık 1 milyar dolar (32 milyar TL) haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

AŞKIM KAPIŞMAK İNSAN KAZANDIRMADAN GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında, 1 milyar TL değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konuldu. Ayrıca, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.


Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında, davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak da yer aldı. İstanbul'da gözaltına alınan Kapışmak, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya getirildi. İddialara göre, Kapışmak örgütün yöneticileriyle birlikte "Eğitim ve Bilgilendirme Kampı" adı altında toplantılar düzenleyerek katılımcılara sertifikalar verdi ve bu yolla "yapıya insan kazandırma" faaliyetlerinde bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 118 şüpheliden 71'i savcılık sorgusunun ardından adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında Aşkım Kapışmak’ın da bulunduğu bu kişiler, yargı sürecini dışarıda takip edecekler. Diğer 47 şüpheli ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler

Gözaltındaki Aşkım Kapışmak'ın neden suçlandığı ortaya çıktı!
6 Şubat'ı bilmişti! Aşkım Kapışmak'ı da bildi! Ne dese çıkıyor
Aşkım Kapışmak gözaltına alındı: Ali Yerlikaya duyurmuştu

Gündem Haberleri