Gözaltındaki Aşkım Kapışmak'ın neden suçlandığı ortaya çıktı!

Davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak'ın düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda neden gözaltına alındığı belli oldu. Kapışmak'ın kurulan düzende yapılan kamplarda 'yapıya insan kazandırdığı' öğrenildi.

Ankara merkezli olarak 21 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, 'Smart Trade Coin' isimli sözde kripto varlık alım-satım platformuna yönelik düzenlenen 'Sibergöz-42' operasyonunda 127 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak da bulunuyor. Kapışmak hakkında, düzenlenen kamplarda yapıya insan kazandırma faaliyetleri iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

KAMP AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ

Operasyonlar, 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçu işlediği belirlenen 152 şüpheliye yönelik gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 127 şüphelinin, 1 milyar dolar (32 milyar TL) haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Ayrıca, 1 milyar TL değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Operasyon kapsamında, yazar Aşkım Kapışmak da İstanbul'da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara'ya getirilen Kapışmak'ın, örgütün yöneticileriyle birlikte 'Eğitim ve Bilgilendirme Kampı' adı altında toplantılar yaptığı ve katılımcılara sertifikalar verdiği belirtildi. Bu nedenle Kapışmak hakkında, yapıya insan kazandırma faaliyetleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler

6 Şubat'ı bilmişti! Aşkım Kapışmak'ı da bildi! Ne dese çıkıyor
Aşkım Kapışmak gözaltına alındı: Ali Yerlikaya duyurmuştu
Kolpaçino 4 filmi oyuncuları kimler? Kadro belli oldu! Kolpaçino 4 filmi konusu nedir?

Gündem Haberleri