Gram altın alanlar dikkat! Dolandırıcılara gün doğdu

Son dönemde kuyumcularda çeyrek ve yarım altının bulunmamasıyla birlikte, artık gram altına yönelen yatırımcılar dolandırıcıların hedefinde. Altın kıtlığına bağlı olarak yaşanan talep artışı, dolandırıcıları piyasaya çıkarma fırsatı olarak görüldü.

Ülkemizde altın kıtlığının etkisi giderek hissediliyor. Gram altını tercih eden yatırımcılara ekonomistlerden uyarılar gelmeye başladı. Altın piyasasında yeni bir dönem başlarken, dolandırıcılar da harekete geçti. Özellikle İstanbul Kapalıçarşı'da yaşanan altın kıtlığı sonrası, piyasaya yeni markalar sürüldü.

Karar'ın haberine göre Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt'un açıklamasında Kapalıçarşı'da gram altın kıtlığı yaşanırken, tanınmış markaların yerini bilinmeyen markalar almaya başladı. Bu durum, müşterileri endişelendiriyor. Bazı altın paketlerinde seri numarası ve sertifika kodunun olmaması, müşterilerin güvenini sarsıyor.

Seri numarası ve sertifika kodu olmayan altınların piyasaya sürülmesi, müşterileri tedirgin ediyor. Kuyumculara giden ve altın alan müşteriler, bu eksiklikleri dile getirdiğinde, bazı esnafların "Biz sizi tanıyoruz, kafi. Mesele yok." şeklinde cevaplar verdiği belirtiliyor.

Altın kıtlığına bağlı olarak artan talep, piyasada güvenilirlik endişelerini de beraberinde getiriyor. Yatırımcılar, altın alım satımı yaparken dikkatli olmaları ve seri numarası ile sertifika kodu bulunan ürünleri tercih etmeleri konusunda uyarılıyor. Dolandırıcılara karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Ekonomi Haberleri