Günlük net 9 bin lira kazancı var! Türkiye'de sadece 5 kişi yapıyor

Türkiye’de bu mesleği yapanlar bayram ediyor. Çalışan sadece 5 kişi var, günlük kazancı 9 bin lira!

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün KOP projesi, Kırıkkale’de yaşayan vatandaşlara gelir kapısını açtı. Çok sayıda girişimciyi destekleyen proje kapsamında devlet yüzde 70 hibe verdiğini açıkladıktan sonra, vatandaşlar kraliçe arı üretimi için kolları sıvadı. Şu ana kadar sadece 5 kişinin yaptığı bu mesleğin günlük kazancı ise 9 bin lirayı buldu.

Devletin verdi hibe desteğinden faydalanarak bu işe başlayanlardan biri de Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yaşayan Aydın Payar oldu. Türkiye’de bu mesleği yapan 5 kişiden biri olan Payar, geçimini bu meslek sayesinde sağlıyor.

5 bin adet kraliçe arı üretimi yaptığını açıklayan Payar, arıların dünyanın her köşesine gönderildiğini belirtti.

Kraliçe arılar arasında Befa ırkının üretimini yapan Payar, diğer ırklara kıyasla bu türün daha verimli ve sakin olduğunu söyledi.

"GÜNDE KARGOYA 300 ARI VERİYORUZ”

Bu ırkın damızlığının yurtdışından getirildiğini ifade eden Payar “Günde kargoya 300 arı veriyoruz. İşçiliği zor, günde 10 defa bakmak gerekiyor” dedi.

Sistem hakkında bilgi veren Payar, kraliçe arılar için özel kafesler içine pudra şekeri ve balla yapılmış hamur kekler koyduğunu belirterek kraliçenin yanına 6 işçi arı yerleştirdiğini açıkladı.

İlgili Haberler

Hasadı başladı fiyatlar tepetaklak oldu! Alıcı bulunamıyor
Cehennemin kapısı açıldı! Dev yanardağ patladı alarm seviyesi yükseltildi
Dolar sahiplerine soğuk duş: Selçuk Geçer iktidarın dolar planını ifşa etti

Ekonomi Haberleri