Hakan Kara acı tabloyu paylaştı: İmkansız olacak

TÜİK, Nisan ayı enflasyonunu yüzde 3,37 olarak açıkladı. Ancak ENAG'a göre bu oran yüzde 5,66 olarak kaydedildi. İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, TÜİK'in yayınladığı verilere dayanarak çarpıcı ifadelere yer verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, aylık enflasyon Mayıs ayında yüzde 3,37 olarak gerçekleşti.

Yıllık enflasyon ise yüzde 75,45 olarak belirlendi. TÜİK verileri kapsamında; Ocak ayında enflasyon yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16, Nisan ayında ise yüzde 3,18 olarak hesaplanmış oldu. Beş aylık dönemde ise enflasyon yüzde 22,72 seviyesinde hesaplandı.

SABİT BIRAKILDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, 2024 yılı için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38 olarak revize ettiklerini duyurdu. Merkez Bankası'nın tahmin aralıklarında üst bant ise yüzde 42 seviyesinde sabit tutuldu.

“NEREDEYSE İMKANSIZ”

Prof. Dr. Hakan Kara, TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon rakamlarının ardından, yüzde 38'lik enflasyon hedefine ulaşmak için gereken aylık enflasyon değerlerini grafikle paylaştı. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara, "2024 yıl sonu resmi hedefine ulaşmanın neredeyse mümkün olmadığını" belirtti.

Kara, paylaşımında şu sözleri kullandı:

"2024 yıl sonu için yapılan resmi tahminin neredeyse ulaşılamaz olduğunu gösteren grafik."

İlgili Haberler

En düşük emekli maaşı için net rakam ortaya çıktı
Selçuk Geçer açıkladı: Hazır olun rekora koşacak
Yatırım uzmanı formülü açıkladı: Bu yatırıma yönelen yüzde 150 kazanacak

Ekonomi Haberleri