Hakan Kara'dan son iki gün uyarısı: Rekor artacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moddy's Türkiye'nin kredi notunu iki kademe birden yükseltmesinin ardından Prof. Dr. Ali Hakan Kara’dan kritik açıklama geldi.

ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu tarihindeki ilk seferde iki kademe birden yükseltti. Bu artış, beklenen bir adım olarak görülse de, iki kademe birden yapılması olumlu bir sürpriz oldu.

Moody’s, not artırımı açıklamasında Türkiye ekonomisi için iyimser bir tablo çizdi. Uzmanlar, gece geç saatlerde açıklanan bu not artışı hakkında sosyal medyada görüşlerini paylaştı. Bu yorumlardan biri de Prof. Dr. Ali Hakan Kara’dan geldi.

HAKAN KARA PAZARTESİ GÜNÜNE İŞARET ETTİ

Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Moody's’in Türkiye’nin kredi notunu ilk kez iki kademe birden yükselttiğini belirterek, karar hakkında yorumlarını sosyal medyada paylaştı.

Paylaşımında, not artışını bir grafikle destekleyen Kara, bu hamlenin beklentilerin üzerinde bir gelişme olduğunu ve Türkiye ekonomisi için olumlu bir işaret sunduğunu ifade etti.

“Zafer çığlıkları atacak bir durum yok, maçta 5-0 yenikken, 5-2 yapmaya benziyor. Sabırla hücuma devam etmeli ve bu arada gol yememeliyiz."

"İki kademe not artırımı Pazartesi borsayı ve diğer varlık fiyatlarını olumlu etkiler. Daha da önemlisi, bu gelişme sermaye girişlerinin kalitesini destekleyecektir.”

MOODY'S'İN KARARI

Moody's, Türkiye ekonomisine dair değerlendirmesini duyurdu. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltti ve kredi notu görünümünü "pozitif" olarak sürdürdüğünü açıkladı.

Ekonomi Haberleri