Hamaney'den cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'a ilk mesaj

İran lideri Hamaney, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Mesut Pezeşkiyan'ı tebrik etmek için bir mesaj yayımladı. Hamaney mesajında, Pezeşkiyan'ı tebrik ederek tüm İranlıları ülkenin kalkınması için birlikte çalışmaya davet etti.

İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Hamaney, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yüzde 53,7 oy alarak galip gelen Mesut Pezeşkiyan için tebriklerini iletti.

Hamaney, yazılı bir açıklama yaparak şunları belirtti: "İran halkı artık cumhurbaşkanını seçmiştir. Milletimize ve yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Mesut Pezeşkiyan'a tebriklerimi iletiyorum. Ülkemizin kalkınması ve onurunun artması için herkesi el birliğiyle, iyi niyetle çalışmaya davet ediyorum."

ŞEHİT REİSİ'NİN YOLUNU TAKİP MESAJI VERDİ

Hamaney, "Seçilmiş Cumhurbaşkanı Dr. Pezeşkiyan'a, vizyonunu yüksek, parlak ufuklar üzerine kurmasını tavsiye etmek isterim. Şehit Reisi'nin yolunu takip ederek, ülkenin kalkınması için sahip olduğumuz zengin kapasiteyi en iyi şekilde kullanmaya teşvik ediyorum" şeklinde çağrıda bulundu.

PEZEŞKİYAN'DAN HAMANEY'E ZİYARET

İran devlet televizyonunun haberine göre, Pezeşkiyan akşam saatlerinde İran lideri Hamaney'i ziyaret etti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'ı tebrik eden Hamaney, seçimlerin ikinci turunda halkın katılım oranının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya Haberleri