Havada tehlikeli yakınlaşma! Az daha çarpışacaklardı

Türk Hava Yolları (THY) ve SunExpress'e ait iki yolcu uçağının, Üsküp semalarında tehlikeli bir şekilde birbirine yaklaşmasının ardından bir soruşturma başlatıldı.

Kuzey Makedonya hava sahasında, Türk Hava Yolları (THY) ve SunExpress'e ait iki yolcu uçağının tehlikeli bir şekilde yakınlaştığı bildirildi. Avherald adlı havacılık güvenliği sitesi, olayın Üsküp semalarında gerçekleştiğini aktardı.

THY'nin Madrid-İstanbul seferini yapan Airbus A321 tipi uçağı, Üsküp üzerinde seyrederken, aynı anda SunExpress'in Dalaman'dan Gatwick'e giden Boeing 737-800 tipi uçağıyla aynı yörüngede bulundu.

Çarpışma riskini önlemek için Trafik Çarpışma Önleme Sistemi (TCAS) devreye girdi. TCAS uyarıları doğrultusunda, Boeing 737'nin tırmanması ve Airbus A321'in alçalması gerektiği pilotlara bildirildi.

Pilotların TCAS uyarılarına uygun manevralar yaparak olayı sorunsuz bir şekilde atlattığı belirtilirken, Kuzey Makedonya Sivil Havacılık Otoritesi olayla ilgili "ciddi" bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın sonuçlarına göre olayın ayrıntılarının netleşmesi bekleniyor.

Gündem Haberleri