Havalimanlarında yeni dönem! Bunu yapmayan yolcular uçağa alınmayacak

Havacılık Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemenin ardından uçaklarda yeni dönem için ilk adım atıldı. Bu kurala uymayan uçağa alınmayacak!

Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yapılacak yeni düzenlemelerle havalimanlarında güvenlik önlemleri artırılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yeni yasa taslağının detaylarını açıkladı. Buna göre, havalimanı girişlerindeki arama prosedürleri önemli ölçüde değişecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIYOR

Yeni yasa taslağına göre, havalimanlarına girişte tüm yolcular ve beraberlerindeki eşya, bagaj ve kargolar cihazla veya elle aranacak. Arama kurallarına uymayan yolcular uçağa alınmayacak. Bakan Uraloğlu, yapılan düzenlemeyle havacılık güvenliğinin en üst düzeye çıkarılacağını belirtti.

YASA TEKLİFİ MECLİSTE

Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemeleri hayata geçirmek amacıyla hazırlanan kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını açıkladı.

CİHAZ VE ELLE ARAMA

Uraloğlu, 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle havalimanı girişlerinde tüm yolcuların cihazla aranacağını, cihazla aramanın yetersiz kaldığı durumlarda ise elle arama yapılacağını ifade etti.

“O YOLCULAR UÇAĞA KABUL EDİLMEYECEK”

Uraloğlu, "Kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcular, uçağa kabul edilmeyecek" dedi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda da arama yapabilecek. Bu düzenleme, havacılık güvenliğini sağlamak amacıyla sınırlı olacak.

Bakan Uraloğlu, güvenlik tedbirlerinin artırılmasının, yolcuların ve uçuşların güvenliğini sağlama konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler

Eski eşinin boğazını keserek öldürmüştü! Ünlü yazarın çocukları gerçeği itiraf etti
Son anketten Erdoğan’a kötü haber! Halkın en sevdiği isim artık o değil
Adnan Oktar’ın Z planı ortaya çıktı! Cezaevinde de uslu durmadı

Gündem Haberleri