Havuz başında mayolu defile düzenlendi: Suudi Arabistan'dan bir ilk!

Suudi Arabistan'da tarihi bir an yaşandı. Ülkede mayolu modellerin ilk defilesi gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan'da tarihi bir dönüşüm yaşanıyor: Ülkenin tarihinde ilk kez mayolu modellerin yer aldığı bir defile düzenlendi. Faslı tasarımcı Yasmina Qanzal'ın eserlerinin sergilendiği bu özel defilede, modellerin çoğu omuzlarını açıkta bırakırken bazıları da göbek bölgelerini sergiledi.

Etkinlik, Suudi Arabistan'ın batı kıyısında bulunan St Regis Red Sea Resort'ta gerçekleşti ve Kızıldeniz Moda Haftası'nın ikinci gününde düzenlendi.

2017'de tahta geçen Prens Muhammed'in başlattığı köklü sosyal reformlar, ülkenin sert imajını değiştirme yolunda önemli adımlar attı. Bu reformların arasında, kamusal alanda din polislerinin görevlerine son verilmesi, sinemaların yeniden açılması ve karma müzik festivallerinin düzenlenmesi gibi çeşitli aktiviteler bulunuyor.

Fransız influencer Raphael Simacourbe, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bugün bunu yapmak onlar için çok cesurca. Bunun bir parçası olduğum için ben de çok mutluyum." sözleriyle etkinlikteki atmosferi yansıttı.

SUUDİ ARABİSTAN'A AİT VİZYON-2030 PROJESİ NEDİR?

Suudi Arabistan'ın ekonomik ve sosyal yapısını dönüştürmeyi amaçlayan önemli bir reform programı olan Vizyon 2030, ülkenin geleceği için belirleyici bir rol oynuyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından 25 Nisan 2016'da başlatılan bu program, Suudi Arabistan'ın petrol bağımlılığını azaltmayı, ekonomik çeşitliliği artırmayı ve kamu hizmetlerini geliştirmeyi hedefliyor.

Bu reformlar, ülkenin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmayı ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Vizyon 2030'un hayata geçirilmesiyle birlikte Suudi Arabistan, modern bir ekonomi ve toplum yapısına doğru önemli bir adım atmış olacak.

İlgili Haberler

Suudi Arabistan Kralı Selman, tedavi altına alındı
Canlı canlı gömüldüğü mezardan 4 gün sonra sağ çıktı: Her şeyi tek tek anlattı
BYD'den hibrit pickup hamlesi! Shark Cybertruck'a rakip olacak

Dünya Haberleri