Hem bedava hem sakin! Türklerin bayram tatili tercihi belli oldu

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala vatandaşın tatil tercihleri de belli oldu. Yüzde 71,4’lük kesimin tercihi bedavadan yana!

Türkiye, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline hazırlanırken, Areda Survey tarafından gerçekleştirilen araştırma yerli turistin tercihlerini ortaya koydu.

TATİLE GİTMEYİ DÜŞÜNEN KESİM YÜZDE 4,2

Araştırma, Türkiye genelinde 2.503 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 71,4’ü Kurban Bayramı’nı evinde geçirecek.

Yüzde 24,3’ü aile veya akraba ziyaretine gitmeyi planlarken, tatile gitmeyi düşünenler ise sadece yüzde 4,2 oranında. Kadınların yüzde 3’ü tatil planını yurt dışından, erkeklerin ise yüzde 3,7’si yurt içinden yana yapıyor.

BAYRAM TATİLİNDE CİNSİYET TERCİHLERİ

Kadınların yüzde 75,7’si bayramı evinde geçireceğini belirtirken, bu oran erkeklerde yüzde 67. Aile veya akraba ziyaretine gitmeyi planlayan kadınların oranı yüzde 20,1, erkeklerde ise yüzde 28,7.

Bayram tatilini değerlendiren kadınların yüzde 4,2’si, erkeklerin ise yüzde 4,3’ü tatil yapmayı planlıyor. Kadınlar daha çok yurt dışını tercih ederken, erkekler yurt içinde tatil yapmayı düşünüyor. Yurt dışı tatil planı yapan kadınlar yüzde 3 iken, erkekler sadece yüzde 0,6 oranında yurt dışına gitmeyi planlıyor.

ORTA YAŞ GRUBU İÇİN TATİL FIRSATI

35-54 yaş aralığındaki katılımcılar, yüzde 6,9 ile tatil yapma konusunda en yüksek orana sahip. 18-34 yaş grubundaki gençlerin yüzde 3,3’ü ve 55 yaş üzerindeki katılımcıların yüzde 1,7’si tatil yapmayı planlıyor. Yurt dışı tatil tercihlerinde de yine 35-54 yaş grubu yüzde 4,3 ile önde. Yurt içinde tatil yapmayı planlayanlar arasında ise 18-34 yaş grubundaki gençler yüzde 2,9 ile en yüksek oranı oluşturuyor.

YAŞ GRUPLARINA GÖRE BAYRAM PLANLARI

55 yaş ve üzerindeki katılımcıların yüzde 79’u bayramı evinde geçireceğini söylerken, yüzde 19,3’ü aile veya akraba ziyaretine gitmeyi planlıyor. 35-54 yaş grubundaki katılımcıların yüzde 70,5’i bayramı evde karşılamayı düşünürken, yüzde 22,6’sı aile veya akraba ziyaretlerinde bulunacağını belirtiyor. 18-34 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 66,6’sı bayramı evde geçirmeyi planlarken, yüzde 30,1’i aile veya akraba ziyareti yapmayı düşünüyor.

İlgili Haberler

Bülent Ersoy’un ultra lüks aracında yok yok! Mücevher kasası yaptırıp, paspaslarına adını yazdırdı
Bahçeli'nin sert çıkışının nedeni ortaya çıktı! Hangi bakanın görevden alınmasını istedi
Ünlü ekonomist açıkladı: Elinizden çıkarmayın ibreyi yukarı çevirecek

Gündem Haberleri