Yaz aylarının sevilen besinlerinden karpuz, kabuğu ve içeriğinde bulunan lif sayesinde zengin bir kaynak olarak bilinmekte. Karpuzun içerisinde yer alan lif, sindirim sistemi sağlığı için önemli bir besindir ve ayrıca kabızlık gibi sindirim sorunlarının giderilmesine de önemli oranda destek olmaktadır. Karpuzun faydaları kadar çekirdeğinin de büyük faydaları olduğu uzmanlar tarafından söylenmekte.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!
Karpuz ve karpuz çekirdeği, içerdiği liflerle bağırsak hareketlerini artırarak ve dışkının kolaylıkla atılmasını sağlayarak kabızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilmekte.
Protein, demir, çinko açısından zengin olan karpuz çekirdekleri magnezyum ve B vitamini gibi besin maddeleri açısından da oldukça zengindir. Çinko, magnezyum ve demir minerallerinin sağlıklı bağışıklık sistemi, enerji üretimi, kemik sağlığı ile hücre yenilenmesi için büyük önem taşıdığı biliniyor.
TOKLUK HİSSİ SAĞLIYOR
Ayrıca lif içeriği ile sindirimi düzenleyen karpuz çekirdeği, tokluk hissi de sağlıyor. Bu sayede kilo almanın önüne geçiyor.
Bunun yanı sıra karpuz çekirdekleri, vücudun oksidatif stresle mücadele etmesini sağlıyor.