Hünnap neye iyi gelir?

Hünnap hem antioksidan hem C vitamini deposudur. Meyvesi, yaprağı, çiçeği ve çekirdeği ayrı ayrı faydalı olan hünnap, vitamin ve mineral yönünden zengin.

Hünnap yöresel olarak farklı isimlerle de bilinen bir meyvedir. Daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen Hünnap ya da çiğde ya da innabi ismi ile de bilinmektedir. Son yıllarda tanınmaya başlayan hünnap meyvesi aslında özellikle alternatif tıp da çok uzun yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılan bir meyvedir. Son yıllarda popülerliğinin artmasından dolayı özellikle araştırma konuları içinde yer alan hünnap meyvesinin faydaları ise şunlardır;
- Düşük kalorili bir meyve olan hünnap kilo vermek isteyen kişiler tarafından da tercih edilen bir meyvedir.
- Hünnap besin değeri oldukça yüksek bir meyve olarak bilinir. Besin değerlerinin yüksek olmasından dolayı özellikle kanseri önleyeceği özelliğe sahiptir. Antioksidan ve C vitamini kaynağı olan Hünnap bağışıklık sisteminde güçlendirici etkiye sahiptir. Bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder.
- Kalp-damar sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir.
- Hünnap özellikle içinde bulunan yüksek magnezyum oranından dolayı kas ve kemik ağrılarına da iyi gelir.
- Potasyum açısından da oldukça zengin bir üründür.
- Yine yapılan araştırmalarda hünnabın doğal bir antidepresan olduğu görülmüştür.
- Hünnap içeriğinde bulunan kalsiyum ve fosfordan dolayı kemik gelişiminde de oldukça etkilidir.
- Aynı zamanda kalsiyum ve fosfor diş sağlığını koruma konusunda da oldukça etkili olur.

Şifalı Bitkiler Haberleri