Hünnap neye iyi gelir?

İri zeytin büyüklüğünde olan meyve, yabani olarak bulunabildiği gibi bahçelerde de yetiştirilebilir. Hünnap besin değeri açısından oldukça zengin bir meyvedir.

Triterpenic asit, polisakkarit, flavonoid, fenol bileşikler, C vitamini, A vitamini, niasin, potasyum, fosfor, kalsiyum ve daha birçok antioksidan bileşikler içeren hünnap vitamin deposudur. Hünnap yaprağı ve meyvesi apigenin, rutin ve kateşin fenollerinden zengindir. Taze ve kurutulmuş hünnap kalori ve besin öğesi içeriği açısından farklılık gösterir.

Stres ve depresyon tedavisinde tedaviye yardımcı rolü vardır. Uyku problemlerini düzenleyici etkisi vardır.

Sahip olduğu antioksidan özellikleri ile karaciğer fonksiyon bozukluklarından kanser hastalığına kadar birçok hastalığın tedavisini destekler.

Cilt hastalıklarının tedavisindeki olumlu etkileri hünnap yararları arasında yer alır.

Hünnap meyvesi faydaları içinde sindirim sisteminin düzenlenmesi de bulunur. Bağırsak hareketlerini arttırarak kilo vermeye yardımcı olur.

İçeriğinde yer alan kalsiyum ve fosfor kemik ve diş sağlığının korunması hünnabın faydaları arasındadır.

İçerdiği niasin kan dolaşımını düzenler. Düzenli hünnap tüketimi kan akışını hızlandırır.

Hünnap faydaları arasında kalp sağlığını koruyucu etkisi de bulunur. Hünnap şekere faydası olan bir meyvedir. İçerdiği liflerden dolayı kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesini sağlar.

Şifalı Bitkiler Haberleri