Hurmanın yapraklarındaki meyveler kurutularak tüketilebilir ve içerdikleri azot, fosfor, demir, potasyum, çinko, magnezyum, bakır, bor ve magnezyum gibi birçok mineral ile A ve B vitaminleri ile besin değeri yüksektir.
Son zamanlarda hafıza kaybı problemi oldukça yaygın bir şikayet haline gelmiştir. Ancak, hurmanın içinde bulunan A ve B vitaminleri düzenli olarak tüketildiğinde hafıza kaybı problemini engellemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, B vitamini cildin sağlığı için önemlidir ve hurmadaki B vitamininin cildin onarılmasına ve nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Hurma, içerdiği demir sayesinde demir eksikliği tedavisine katkı sağlayabilir ve katarakt hastalığı riskini azaltabilir. Ayrıca, içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu mikroplara karşı korur ve hastalıklara karşı direnci artırır. Bu nedenle, uzmanlar hurmanın düzenli olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir.