İbn-i Sina yıllar önce önermiş. Akciğerleri tertemiz yapıyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce andız otunun faydalarını anlatmış. Peki andız otu nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?

Doğanın sunduğu şifalı bitkilerden biri olan andız otu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde doğal olarak yetişmektedir. İbn-i Sina'nın eserlerinde de bahsedilen andız otu, yüzyıllardır sağlık açısından kullanılmaktadır. Peki, andız otunun sağlık yararları nelerdir?

ANDIZ OTU'NUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Akciğerleri temizleyici özellik: Andız otu, akciğerleri temizleyici özelliğiyle bilinir. Özellikle kış aylarında soğuk havalara ve ödem sorunlarına karşı etkili bir koruyucu olarak kullanılır.

Kemik ağrılarını hafifletici: Kemik ağrılarını hafifletici özellikleri bulunur.

Gaz ve şişkinlik: Gaz ve şişkinlik sorunlarına karşı yardımcı olur.

Migren: Şiddetli migren ağrılarını hafifletici etkisi vardır.

Kalp sağlığı: Düzenli kullanıldığında kalp ritmini dengeleyici etkisi bulunur ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Haşere sokmaları: Haşere sokmalarına karşı kullanılabilir.

ANDIZ OTU NASIL TÜKETİLİR?

  • 1 litre suyu kaynatın ve içine 2-3 orta boy andız otu ekleyin.
  • Karışımı kısık ateşte 12 dakika kaynatın ve ardından demlenmeye bırakın.
  • 10-20 dakika sonra karışımı süzün ve çayınızı hazır hale getirin.
  • Günde 1 fincan andız çayı içmeniz yeterli olacaktır. Tadını beğenmezseniz 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

AKCİĞER SAĞLIĞINI DESTEKLEYEN DİĞER BESİNLER

  • Sarımsak
  • Zencefil
  • Zerdeçal
  • Üzüm Çekirdeği
  • Kekik
  • Keçiboynuzu
  • Siyah Havuç
  • Öksürük Otu
  • Tere

AKCİĞERLERİ RAHATLATAN DİĞER BİTKİLER

  • Meyan Kökü
  • Öksürük Otu
  • Okaliptüs
  • Ekinazya

Şifalı Bitkiler Haberleri