İbn-i Sina yüzyıllar önce keşfetmiş! Balla karıştırılınca hastalıktan eser kalmıyor

Orta Çağ İslam dünyasının önemli bilim insanlarından biri olan İbn-i Sina, günümüzde bile değerli kabul edilen sarımsak ve bal karışımının sağlığa olan faydalarını yüzyıllar önce keşfetmiş ve kitaplarında öne sürmüştür.

İbn-i Sina'nın El-Kanun Fi't Tıbb kitabına göre, sarımsak ve bal karışımı birçok hastalığın tedavisinde etkili olabilir.

Sarımsak ve bal ikilisi, antibiyotik ve virüs savar özelliklere sahiptir. İbn-i Sina, bu karışımın pişirilerek veya balla karıştırılarak tüketilmesini tavsiye eder. İbn-i Sina'nın döneminde sarımsaklı karışımlarla birçok hastalığın tedavisi için reçeteler yazdığı bilinmektedir.

Sarımsak ve bal karışımının sağlığa faydaları ise şu şekilde:

Diş Ağrılarına Karşı Çözüm: Pişmiş sarımsaktan yapılan gargara, diş ağrılarını hafifletebilir.

Bitleri Öldürme Etkisi: Sarımsak, yabani nane ile pişirilip içildiğinde veya cilde sürüldüğünde bitleri öldürebilir.

Balgam Söktürücü: Dövülmüş sarımsak bal ile karıştırıldığında balgamı sökebilir.

Ancak, hamileler ve hastalığı olan bireyler bu karışımları kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalıdır. İbn-i Sina'nın tavsiyeleri, modern tıpta hala dikkate alınan ve kullanılan doğal çözümlerden biri olmaya devam etmektedir. Sarımsak, içerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirmekten, kolesterol düzeyini düşürür.

İlgili Haberler

Fulya Öztürk’e Cüneyt Özdemir’den çok konuşulacak tavsiye! Görür görmez mesaj attı
Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Candaş Gürol'un ifadesindeki Fatih Terim detayı mahkemeye damga vurdu! Sil baştan değişti
Motokuryeye çarpan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için istenen ceza açıklandı

Sağlık Haberleri