İçinizi ısıtacak bir menü!

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler, bu tarifler sizin için. Bu soğuk kış gününü içinizi ısıtacak yoğurtlu ve bulgurlu bir çorba ile başlıyoruz. Ardından kış sebzelerinin en bereketlisi karnabahardan bir karnabahar graten tarifi veriyoruz....

'Bugün ne pişirsem?' derdine son verecek tarifleri sizler için derledik.  İşte birbirinden lezzetli ve pratik o tarifler... 

Bulgur köfteli yoğurt çorbası tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un 

1 adet yumurta sarısı

5 su bardağı su (kıvama göre arttırılabilir) 

Bulgur köftesi için:

- Yarım su bardağı köftelik bulgur

- 2 yemek kaşığı un 

- 1 çay bardağı sıcak su

- Tuz

Nasıl Yapılır?

1. Köfte malzemelerini bir kaba alın.

2. İyice yoğurarak nohut büyüklüğünde toplar yapın.

3. Şekil verirken elinizi ıslatırsanız daha rahat şekil verirsiniz.

4. Bir tencerede yoğurt, su, un ve yumurta sarısını çırpın.

5. Kaynayana kadar karıştırın.

6. Kaynadıktan sonra köfteleri çorbaya ilave edin.

7. İsterseniz üzeri için tereyağında 1 tatlı kaşığı nane ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi çeviri ve çorbanın üzerine gezdirin. (tereyağında kızartmadan direkt çorbanın içine atabilirsiniz)

Karnabahar graten tarifi

Malzemeler:

1 orta boy karnabahar

1 çay kaşığı tuz

Su

Sosu İçin

1 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tutam maydanoz

Yarım su bardağı un

Üzeri İçin

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da istediğiniz peynir

Nasıl Yapılır?

1. Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın. (diri kalacak)

2. Sos malzemelerini ve ince kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.

3. Haşlanan karnabaharları süzüp sosun içine atın.

4. Karnabaharları ve sosu yağlanmış borcama aktarın.

4. 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

5. Üzeri kızarınca fırından çıkartın ve rendelediğiniz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin.

6. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alın.

Yoğurtlu tavuk salatası tarifi

Malzemeler:

1 paket tavuk göğsü

2 adet kornişon turşu

2 diş sarımsak

Dereotu

1 kase kadar yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)

Bir avuç ceviz

Tuz

Nasıl Yapılır?

1. Tavukları haşlayın ve didin.

2. Turşu ve dereotunu doğrayın.

3. Mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın, tüm malzemeleri birleştirin.

4. Cevizle birleştirip servis yapın.

Bal kabağı tatlısı tarifi

 

Tarifiburada Haberleri