İçme suyu fiyatlarına rekor zam! İki ayda tam ikiye katlandı...

İstanbul'da yarım litrelik pet şişe fiyatları son haftalarda rekor fiyatlara satılmaya başladı. İşte zamlı fiyatı...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, İstanbul genelinde yarım litrelik pet şişe suyunun fiyatı 10 TL'ye kadar yükseldi. Marketlerden akaryakıt istasyonlarına, büfelere ve sokak satıcılarına kadar farklı noktalarda, suyun fiyatı 15 ila 20 lira arasında değişiyor.

UCUZ MARKALAR DOLABA KONMUYOR

İstanbul'daki bazı zincir marketler, 10 TL'nin altındaki su markalarını raflarda sergilemezken, diğer marketler ise ucuz su markalarını raflara koymayı tercih etmeyerek dikkat çekti.

"3O LİRA SUYA HARCIYORUM"

Üniversite öğrencisi Kaan Çubuk, elindeki suyu 10 TL'ye aldığını ve suyun fiyatının her geçen gün arttığını belirterek, " Artık 20 TL'de olsa benim için fark etmiyor, her geçen gün suyun fiyatı artıyor. 10 TL, 20 TL artık benim için önemli bir para değil. Susayınca mecbur almak zorundayız. Bazı yerlerde daha pahalı satılıyor. Havanın sıcak olması da etkiliyor. Gün içerisinde suya 30 TL veriyorum” dedi.

Normalde evde içtikleri suyun fiyatının 1-2 TL arasında olduğunu söyleyen Mustafa Uçak, “Normalde evde içiyoruz suyu. Hava sıcak olunca dışarıdan mecbur su alıyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler

Milyonlarca araç sahiplerini ilgilendiriyor. 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak

Ekonomi Haberleri