İki ayrı ekibin yaptığı ameliyatla tümörden kurtuldu

Kalın bağırsağındaki tümörün karaciğerine yayılması nedeniyle kanser teşhisi konulan Turan Kaynar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi’nde gerçekleştirilen iki ayrı ekibin katıldığı tek bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.

İEÜ Medical Point Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, daha önce kanser teşhisi konulmuş olan Turan Kaynar sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren ekibin üyelerinden Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Tayfun Yoldaş, operasyonun detaylarını şöyle anlattı: “Turan beyde kalın bağırsak kaynaklı bir tümör vardı ve bu tümör karaciğere yayılmıştı. Uzun bir kemoterapi sürecinin ardından, onkoloji konseyimizle görüştük ve ameliyat kararı aldık. Karaciğer ekibi karaciğer ameliyatını, biz de kalın bağırsak ameliyatını gerçekleştirdik. İki ayrı ekip olarak ameliyata girip hem karaciğere hem de kalın bağırsağa müdahale ettik. ‘Mikrodalga’ yöntemi ile klasik cerrahinin dışında bu yöntemle hastalığı temizledik.”

"DÜZENLİ KONTROL ÖNEMLİ"

Doç. Dr. Yoldaş, belli bir yaştan sonra düzenli kontrollerin önemine dikkat çekerek, “Özellikle belli bir yaştan sonra karın ağrısı, dışkıda kan görme, kilo kaybı, kansızlık ve halsizlik gibi şikayetler varsa mutlaka bir hekime başvurulmalı ve sindirim sistemi kanseri açısından değerlendirme yapılmalı” dedi.

"UMUTSUZLUĞA KAPILMASINLAR"

Hastalığı süresince umutsuzluğa kapılmadığını, ancak endişe duyduğunu ifade eden Turan Kaynar, “6 ay kemoterapi aldım. Bu süreçte umutsuzluğa kapılmadım ama endişelendim tabii. Şimdi kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Benim gibi hasta olan kişilere korkmadan bir an önce tedaviye başlamalarını tavsiye ederim” dedi.

Sağlık Haberleri