İkinci el araçlarda ibre tersine döndü

İkinci el araç fiyatları resmen çakıldı! Oto pazarları adeta sinek avlamaya başladı. İşte tüm ayrıntılar...

Kurban Bayramı öncesi, İzmir'de 2. el araç fiyatlarının düştüğü ancak bu düşüşe rağmen hareketlilik yaşanmadığına dair haberler geliyor. İzmir Otokent'te haftanın ilk günü yaşanan durgunluk, galericilerin dikkatini çekti. Galericiler, bu durumu satışların durması ve faizlerin yükselmesi gibi faktörlere bağlıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İzmir Otokent'te 2. el araç satışları büyük ölçüde azaldı. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği otokentte, bu günlerde beklenen hareketlilik yaşanmaması dikkatleri üzerine çekerken, esnafı da şaşırttı.

Pandemi öncesi ve sonrasında artan 2. el araç satışlarından sonra, şu anda İzmir Otokent'te galerici esnaf adeta sinek avlıyor durumdadır.

ESNAFIN GÜNÜ BİRBİRİNE ÇAY ISMARLAMAKLA GEÇİYOR

İzmir Otokent'te araç satışlarının durma noktasına geldiği ve dükkanların boş kaldığı bir dönem yaşanıyor. Bu durumun temel sebebi, yüksek banka kredi faizleri olarak görülüyor.

Otokent esnafı, faiz oranlarının yüksekliği nedeniyle sıfır araçlar başta olmak üzere ikinci el araçların satışında ciddi zorluklar yaşadığını belirtti. Bu durum, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasının bile artık önemli olmadığını ve işin mevsimselliğinin kalmadığını gösteriyor. Esnaf fiyatları düşürmüş olsa da satışlarda bir canlanma olmadığı ifade edildi.

“HAYRET ETTİM, ARAÇ BULAMIYORDUK"

Araç bakmaya gelen Osman Daşçı, İzmir Otokent'teki duruma inanamadığını belirtti. Fiyatların kendisi için yüksek olduğunu ve kredi kullanmanın maliyetinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Şu anda sadece parası olan kişilerin araç aldığını ve genellikle sıfır araçlara yöneldiklerini söyledi. İkinci el araç piyasasının ise Otokent'te durgun olduğunu belirtti ve şartların çok zor olduğunu vurguladı. Geçmişte araç bulmanın kolay olduğunu ancak şu anda fiyatların çok yüksek olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler

Hakan Kara acı tabloyu paylaştı: İmkansız olacak
En düşük emekli maaşı için net rakam ortaya çıktı
Selçuk Geçer açıkladı: Hazır olun rekora koşacak

Ekonomi Haberleri