İmamoğlu ve Yavaş’tan Kaboğlu açıklaması! Biri meltem gibi esti biri kasırga

Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş, İstanbul Barosu’nun Yeni Başkanı İbrahim Kaboğlu'nun Anayasa’nın 4.maddesine ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı İbrahim Özden Kaboğlu, seçim sonucunun ardından Anayasa’nın 4. maddesine ilişkin “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. Tıpkı 1995'te yapıldığı gibi, tıpkı 2001'de yapıldığı gibi 1995'te başlangıç kısmındaki ırkçı ifadeler çıkartıldı. 2001 değişikliğinde ise madde 14'e İnsan Hakları'na dayanan, laik ve demokratik cumhuriyet kavramı konuldu, tanımı yapıldı” açıklamasını yapmıştı.

Kaboğlu’nun açıklaması, kamuoyunda dikkat çekmiş ardından tepkiler üst üste gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kaboğlu’na sert bir şekilde tepki gösterirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha ılımlı tepki göstermesi dikkat çekti.

YAVAŞ: SİZE GÖRE OLUMLU OLMASI DURUMU DEĞİŞTİRMİYOR

Sosyal medya hesabı X üzerinden değerlendirme yapan Yavaş “Anayasa madde 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4’üncü madde ilk üç maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: ÇOK TALİHSİZ BİR BAŞLANGIÇ

Kaboğlu'nun tartışma yaratan sözlerine bir değerlendirmede Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, şunları söyledi: Anayasanın ilk dört maddesi gayet olumlu bir şekilde tariflenmiştir ve bu dört madde mevzu edilecek bir durumu yoktur. Kaboğlu’nun açıklamasını çok talihsiz bir başlangıç açıklaması görüyorum. Bugünden ürettiği polemik hem kendi iç düzenine, hem de kapsadığı baro anlayışına ters. Bulunduğu makamda kişisel görüşlerini açıklayabilir ama bundan ziyade baro bakışını temsil etmelidir. Kötü bir başlangıç yapmıştır, üzüldüm şahsı adına.

İlgili Haberler

Fethullah Gülen nereye gömülecek? Mezar yerinde ‘ayet’ detayı
Yenidoğan çetesi hastanesini kiralamıştı! Eski Sağlık Bakanı ilk kez konuştu
Fethullah Gülen’in yerine kim geçecek? Ünlü gazeteci bombayı patlattı

Gündem Haberleri