İncir özellikle Ege Bölgemizde çokça yetişen ve yararları saymakla bitmeyen meyvelerden bir tanesidir. İncirin hem kuru hali hem de yaş halinin insan vücuduna ve ruh sağlığına ciddi ölçüde faydası bulunmaktadır.
KURU İNCİRİN FAYDALARI
Kuru incirin lif oranı yaş incire göre çok daha fazladır. Bu özelliği nedeni ile sindirim sağlığını korur ve hazımsızlığa iyi gelir.
Çok iyi bir antioksidan kaynağı olduğu için kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
İçindeki sodyum nedeni ile hipertansiyon hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kuru incirin içindeki demir sayesinde vücudun demir ihtiyacını karşılamaktadır.
Kuru incir kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatır. Bu özelliği nedeni ile kanser hastalarına tavsiye edilmektedir.
İyi bir antioksidan olması nedeni ile yıkıma uğramış olan hücrelerin vücuttan doğal yollar ile atılmasını sağlar.
YAŞ İNCİRİN FAYDALARI
İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve yağ oranın az olması ve kalsiyum oranının fazla olması sebebi ile kalp ve damar sağlığını korur ve damar sertleşmesinin önüne geçer.
Kalbin arına iyi gelir ve kalp yağlanmasını engeller.
Yapılan araştırmalara göre incir, yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerin azaltması sebebi ile Alzheimer hastalığının riskini azaltmada etkili bir meyvedir.
İncir içinde bulunan lifler sebebi ile meme kanserini önlediği söylenmektedir.
Menopoz döneminde olan kadınlar için ise hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemine ekstra bir savunma hattı ekler.
İncir yaşlılık karşıtı bir meyvedir.
İncir akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.