İnşaatı bitirilmeyen şehir hastanesinin ikinci ihalesi de damada verildi! İhalelerin adresi

2021’de ilk ihalesi yapılan ancak belirlenen tarihte inşaatı bitirilmeyen Ordu Şehir Hastanesi için yapılan ikinci ihaleyi de AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı’nın damadı aldı.

Hastanenin 2021’de 1 milyar 188 milyon liraya yapılıp, 750 günde tamamlanacağı hesaplandı. Ancak hastane belirlenen tarihte bitmedi. Hastane için 4.7 milyar liraya yeni ikmal ihalesi düzenlendi. Böylece hastanenin toplam maliyeti 4 yılda 5 milyar 888 bin liraya yükseldi. İlk ihaleyi alan ve inşaatı tamamlayamayan firma ikinci ihaleyi de kazandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, tanıdık çıkan Ahes İnşaat firmasının kurucusunun eski TOKİ Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi olduğu belirlendi.

İkinci ihalenin ardından Ordu Şehir Hastanesi’nin 400 gün içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Hastane yapımındaki iki ihalenin kazananı olan üç şirketin de Ekşi ailesine ait olduğu ifade edildi. Ahes İnşaat adını ‘deprem konutları’ ile duyurmuştu. Firmanın kurucusunun, TOKİ eski Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi olduğu ifade edildi. Mehmet Özçelik’in kızı Büşra Özçelik, Mücahid Hamza Ekşi ile 2017 yılında evlenmişti.

Gündem Haberleri