Çeşitli şekillerde tüketilebilen ıspanağın sağlığa birçok faydası bulunur. Hasadına kış aylarında başlanan ve ilkbahar aylarının bitimine dek manav raflarındaki yerini koruyan ıspanak hem taze olarak tüketilebilir hem de dondurulmuş olarak tüketilebilir.
Ispanak, içerdiği bitkisel bileşenler ve antioksidan öğeler sayesinde hastalıklarla mücadele eder.
ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
- Önemli miktarlarda kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri ile A ve C vitaminlerini içeren ıspanak tüketmek vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya önemli bir katkı sunar.
- Karaciğerin temizlenmesini sağlar
- İçerisindeki magnezyum metabolizmayı hızlandırmaya fayda sağlar
- Ispanakta bolca folik asit bulunur, Kadınların hamilelik döneminde faydalıdır
- Kemik gelişimine katkıda bulunur içerisinde bulunan K vitamini menopoz sonrası kemik erimesi ihtimalini düşürür
- Cilt sağlığına katkıda bulunur
- Bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir
- Yüksek tansiyonu düşürür
- Zengin lif miktarı ile kabızlığı önler
- Vücudun kan yapımına katkı sağlar
- Kansere karşı koruyucu etki göstermesidir
- Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıspanağı düzenli olarak tüketenler hem enerji alır hem de kaslarını güçlendirir.