İstanbul’da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi

İstanbul'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte 11 Mart-9 Nisan tarihleri arasında bazı metro hatlarında sefer saatleri değişiklik gösterdi.

Metro İstanbul'un işletmesini üstlendiği M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro hatları, T1, T4, T5 tramvay hatları ve F1, F4 füniküler hatlarında seferler, 01.00'e kadar devam edecek. Ayrıca, Cuma'yı Cumartesi'ye ve Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecelerde Gece Metrosu uygulaması da hizmet vermeye devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul'da metro sefer saatlerini uzattı. Bu kapsamda bazı hatlarda gece metrosu seferleri düzenlenecek. Ayrıca, Metro İstanbul AŞ, Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde, eski Türk filmlerinin müzikleri eşliğinde araç ve istasyonlarda iftar saati duyuruları yapacak.

Geçen yıl Ramazan ayında başlayan Karagöz ve Hacivat etkinliği, bu yıl da 10 gün boyunca istasyon ve araçlarda yolculara eşlik edecek. Ayrıca M1, M2, M4, M5, M7 ve M8 hatlarında da 09.00-11.00 ile 16.00-18.00 saatleri arasında 10 gün boyunca yolculara Nasreddin Hoca eşlik edecek. Nasreddin Hoca, istasyon ve araçlarla ilgili yolculuk kurallarını hatırlatacak ve trenin geçtiği ilçeye dair hikâyelerle yolculara neşeli zamanlar yaşatacak.

İstanbul'da iftar saatine denk gelen yolcuları da unutmayan Metro İstanbul, metro istasyonlarında hurma ve su ikramında bulunacak. 136 istasyonda başlayacak olan bu etkinlik, Mart ayında yeni açılacak istasyonlar ile birlikte 150 istasyonda devam edecek.

Gündem Haberleri