AKP kulislerinde konuşulan asgari ücret oranı ne kadar! Fatih Portakal duyurdu

2024 yılını yoksulluk ve aklınıza gelebilecek ter türlü krizi yaşayarak geride bırakmaya son iki ay kaldı. Yıl içinde asgari ücrete ikinci ara zam yapılması yönünde yapılan çağrıları duymak bir yana tasarruf tedbirleri kapsamında bazı kalemlerde kısıtlamaya gitti. 2024 yılını 17 bin 402 bin lira asgari ücretle geride bırakacağız. 2025 yılı asgari ücret tahminleri ise gelmeye devam ediyor. Bu kez çıkışı programcı Fatih Portakal yaptı.

Fatih Portakal, Sözcü TV haber bülteninde asgari ücret zammıyla ilgili olarak hem hükümetin düşündüğünü hem de enflasyon sonrası olması gereken rakamı açıkladı.

Fatih Portakal, 2025 asgari ücret zammının yüzde 80 oranında olması gerektiğini belirterek, bu rakamın 30 bin 600 lira olduğunu söyledi.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 2025 asgari ücret zammına ilişkin tahminlerde bulunulurken, Fatih Portakal'dan da bir kulis bilgisi geldi. Portakal, canlı yayında tek tek hesap yaparak anlattı. "Asgari ücrete yüzde 80 zam yapmak zorundalar" ifadelerini kullanırken, bu rakamın ise 30 bin 600 TL olduğunu söyledi.

AKP kulislerinde konuşulan rakamınsa beklentilerin altnda olduğu öğrenildi. Portakal, AKP kulislerinde konuşulan rakamın ise 22- 24 bin TL olduğunu söyledi.

Gündem Haberleri