İtalya'nın meşhur tatlarından biri olan Arancini'nin tarifi burada!

Makarna ve pizza ile meşhur olan İtalyan mutfağında eşsiz bir lezzet daha olduğunu biliyor muydunuz ? İtalyanın vazgeçilmezlerinden biri de Arancini. Gelin beraber, bu lezzetin ne olduğuna ve nasıl yapıldığına yakından bakalım.? Gelin beraber, bu lezzetin ne olduğuna ve nasıl yapıldığına yakından bakalım.

Arancini, İtalya'nın renkli adası Sicilya'nın lezzetli bir atıştırmalığı olarak bilinir. Adanın her tarafında hazırlanır ve genel olarak Sicilya'da atıştırmalık veya sokak lezzeti olarak servis edilir. Ana maddesi pirinç olan bu lezzet genellikle bezelye, parmesan ve mozzarella peyniri ile doldurulur. Yapımında çeşitli sosların tercih edildiği arancini, malzemeler doldurulduktan sonra ekmek kırıntılarıyla kaplanır ve kızartılır. Böylece piştiğinde küçük portakalları andırır. Şimdi gelin, bu peynir dolgulu pirinç toplarının nasıl yapıldığına birlikte bakalım.

İTALYAN USULÜ ARANCİNİ NASIL YAPILIR?

Arancini yapımında kullanılan malzemeler kişinin damak zevkine göre değişebiliyor. Fakat siz, aşağıda sizlerle paylaştığımız malzemeler ile İtalyan usulü pirinç topları yapabilirsiniz.

İşte Arancini yapımında kullanılan ana malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 küçük soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 1 su bardağı risotto pirinç

  • 2.5 su bardağı kaynar tavuk suyu

  • Yarım fincan bezelye

  • 1 tutam tuz ve karabiber

  • 2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı

  • 2 adet yumurta

  • 2 çorba kaşığı süt

  • 1 su bardağı un

  • 100 gram mozzarella peyniri

 

 

Tarifiburada Haberleri