İYİ Parti'den AKP'ye yeni anayasa şartı! Açık açık konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AKP heyetinin hayırlı olsun ziyaretinin ardından anayasa şartını açıkladı. İşte o şart!

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından partiler arasında başlatılan yumuşama dönemi tüm hızıyla devam ederken, İYİ Parti cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı AKP Genel Merkezi’nde ziyaret etmiş, sonrasında Erdoğan, iade-i ziyaret yapacağını duyurmuştu. Herkesin merakla beklediği kritik görüşme için Erdoğan, 9 Haziran’dan sonrasını işaret etti.

ERDOĞAN İYİ PARTİ'Yİ ZİYARET EDECEK Mİ?

CHP ile AKP cephesinde hava ılımlaşmışken, gözler diğer partilere çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özel’in ardından İYİ Parti’ye de ziyaret gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği soruldu. Erdoğan, bu soruyu “Görüşmememiz için hiçbir neden yok” diyerek cevaplandırdı.

Bu açıklamanın ardından AKP heyetinin İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na ziyaret gerçekleştirmesi “yumuşama” sinyallerini verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, görüşme sonrası Dervişoğlu, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı ile görüşmeye ilişkin bir randevu belirleme durumu oldu mu?” sorusunu şöyle cevaplandırdı: Onu hiç konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanı'mız dün 'Görüşmememiz için bir neden yok' dedi ama bugün onu hiç konuşmadık.

Görüşmenin, olursa nezahet görüşmesi olacağının altı çizildi.

ANAYASADA NET TAVIR!

Kurmayların aktardığına göre, anayasa konusunda net tavır sergileyen İYİ Parti, “parlamenter sisteme dönüş olmayan” hiçbir anayasaya sıcak bakmayacak. İYİ Partililer, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini güçlendirecek bir formüle “Evet” demenin partinin ruhuna uygun olmadığını savunuyor.

ÖZEL İLE ERDOĞAN BULUŞMASINA İLK YORUM: BİR MANİ YOK

Dervişoğlu, daha önce Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesini “Görüşsünler, bir mani yok. Ben liderlerin Cumhurbaşkanı tarafından davet edilerek durum değerlendirmesi yapmalarına karşı değilim” diyerek değerlendirmişti.

ÖZEL’E SİTEM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi sonrasında Özel’in kendisinden randevu almadığını vurgulayan Dervişoğlu “Cumhurbaşkanı ile olan temasları ne zaman biter, bilmiyorum. Ben yeni başkanım, ziyaret edilmeyi beklerim” diyerek küçük bir sitem etmişti.

İlgili Haberler

Altın yatırımcısına soğuk duş: Yasak yolda elinde olan yandı
Defne Samyeli'nin Filistin katliamı yorumuna tepki yağdı!
İsmail Küçükkaya hangi kanal ile anlaşma yaptı! Medyada yılın transferi gerçekleşiyor

Politika Haberleri