'Jahrein' gözaltı sürecini anlattı! "Polislerin hepsini tanıyorum, gayet muhabbet içinde"

X sohbet odasında kız çocuklarına yönelik ifadeleri nedeniyle 13 Eylül’de tutuklanan ve bir ay sonra serbest bırakılan ‘Jahrein’ lakaplı Ahmet Sonuç, gözaltı sürecini anlattı. Gözaltı sürecine ilişkin "O da (polis müdürü) yardımcı oluyor, unuttuğumuz yerler varsa onlarla ilgili" dedi. Cezaevinde saldırıya uğradığını da söyledi.

Sosyal medya platformu X’teki canlı sohbet odaları ve yayınlarında genel ahlak ile toplumsal değer yargılarına aykırı konuşmalar yaptığı için ‘müstehcenlik’ suçlaması altında gözaltına alınan ‘Jahrein’ takma adıyla bilinen Ahmet Sonuç, 13 Eylül’de tutuklanmıştı. Sonuç, dün tahliye edildi. Sosyal medya hesabı Instagram’dan bir fotoğraf paylaşarak, "Tahliye" ifadesini kullandı.

'POLİSLERİN HEPSİNİ TANIYORUM, MUHABBETİM DAHA ÖNCEDEN VAR'

Sonuç tahliyesinin ardından yaptığı canlı yayında, gözaltı sürecine ilişkin, "Muhabbetim daha önceden var. Bu polislerin hepsini tanıyorum. Antalya Siber'deki kişileri, müdürü dahil olmak üzere tanıyorum. Hatta müdürü de geldi Siber'in. Gayet muhabbet içinde... O da yardımcı oluyor, unuttuğumuz yerler varsa onlarla ilgili. Babacan bir tavır var ortada. 'Savcı da istiyor ifadeni. Adliyeye geçeceğiz' dediler.

'POLİSLER MİZANSENİ AYARLADI: OLMADI BİR DAHA YÜRÜ'

Müdür bey 'Beyler yelekleri giyelim, gözlükleri takalım' dedi. Bir anda Siber yelekleri giyildi, gözlükler takıldı. Kelepçe çıktı bir anda. Dedim 'Ne oluyor ya?' Uzattım elimi. Ona da itiraz etmedim. 'Ahmet, arkadan bağlayacağız' dediler. 'Niye?' dedim. 'Usulü böyle' dediler. 'İyi, tamam' dedim. Onda da sıkıntı yok. Bir anda iki üç polis kameralarla dizildi. Orada mizanseni ayarladılar. 'Şuradan yürüyeceksiniz, çekeceğiz' dediler. Yürüdük, çektiler. Tam yürüdük, merdivenlere kadar geldik. Arkadan bir ses 'Olmadı, bir daha'. Start noktasına geri geldik. Siber'in müdürü geldi, dedi ki 'Ahmet, başını çok eğmemişsin. Bir daha geçireceğiz. Başımızı eğelim'. 'Niye?' dedim. O da dedi ki 'Raconu bu. Sen de o lafları söylemeyivereydin'. 'Peki müdür bey, öyle olsun' dedim" ifadelerini kullandı.

Sonuç, cezaevine girdiği ilk günlerde tacizci olarak anıldığı için kendisine bardak fırlatıldığını söyledi.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Ahmet Sonuç'un tutuklanmasına ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: "X sohbet odalarında kız çocuklarına yönelik ahlaksız ifadeler kullanan Rockerpuck_Evil kullanıcı isimli Pungent 666 rumuzlu (Ertürk Kösen) ve Jahrein rumuzlu kullanıcı (Ahmet Sonuç) CMK'nın 100'üncü ve devamı maddeleri gereği çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verildiği bildirildi."

Gündem Haberleri