Kadro düzenlemesinde takvim netleşti! Formül açıklandı...

Kadro bekleyen sözleşmeli personel için gözler ekim ayına çevrildi. Meclis açılınca mali ve özlük haklarla ilgili yasa için harekete geçilecek. Açıklama geçtiğimiz günlerde, AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, "Ekim ayında Meclis açıldığında gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının ele alınması suretiyle yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak" dedi.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi''nde tıpkı 3600 ek gösterge gibi kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro meselesi de dahil olmak üzere sözleşmeliler ile ilgili bir çalışma yapılacağı ve bu çalışmanın 2022 yılı içinde tamamlanacağı bir madde olarak yer almıştı.

BAKANDAN PERSONEL AÇIKLAMASI

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, "Kamuda sözleşmeliler sorunu var. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerinin de kadro haklarını vereceğiz." diye konuştu.

3+1 FORMÜLÜ GÜNDEMDE

Burada değişik formüller de ortaya çıkmaya başladı. Bu formüller üzerinden çalışmalar yürütülecek. Özellikle kamu hizmetinin devamı ve kalitesinin artması ile ilgili tedbirler de alınacak. Kamuda çok sayıda sözleşmeli statü bulunuyor. Bunlar tek tek ele alınarak kapsam da belirlenmiş olacak. Çalışmada özellikle sosyal ve mali hakların kadrolu personel ile eşitlenmesi söz konusu olacak.

Çalışma tamamlandıktan sonra sözleşmelilerin ücret, tayin, görevde yükselme, mazerete dayalı yer değiştirme gibi sorunları çözüme kavuşturulacak. Ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde olan sözleşmeli personel özellikle eş durumundan yer değiştirme hakları istiyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde 40''a yakın statüde bulunan sözleşmeli sistemi de sadeleşmiş olacak.

Çalışmaların tamamı sosyal taraflarla müzakere ile sürdürülecek. Böylece memurların talepleri de dikkate alınarak taslaklar oluşturulacak. Burada ilk formülde mevcut sözleşmelilerin kadroya geçmesi bundan sonraki sözleşmelilerin ise kadro hakkının 3+1 formülü ile kavuşması gündeme geldi. Böylece yeni sözleşmeliler belli bir bölgede 3 yıl çalıştıktan sonra kadro hakkı elde edecek. Böylece belli bölgeler de kadro ihtiyacı da karşılanmış olacak.

İlgili Haberler

Sırada onlar var! Hükümetten kadro adımı geliyor
Tek kişilik dev kadro! İlahiyat Dekanından 21 farklı idari görev
Kulüpler Birliği'nden 'Hakem kadrosu kararı' açıklaması

Ekonomi Haberleri