Kamuda tasarruf dönemi mi başlıyor? Mehmet Şimşek ne açıklayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve tedbir paketinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Tasarruf yapılacak alanlarla ilgili detaylar belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun süredir üzerinde çalışılan kamuda tasarruf tedbirlerinin pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıklanan tasarruf tedbirlerinin detayları öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi ve bu çalışma, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz liderliğindeki tedbirlerle birlikte, kamuda 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor.

Kamu kurumlarında harcamalar kalem kalem incelenecek ve en aza indirilecek. Bu kapsamda, zorunlu olmadıkça kamu kurumları bina ve araç kiralamayacak, kiralanması gereken ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek.

Tanıtım, eğitim gibi etkinliklere farklı illerde düzenlenen organizasyonlarda ara verilecek. Kırtasiye harcamaları azaltılacak ve yazışmalar dijital ortamda gerçekleştirilecek. Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılacak. Ayrıca, enerji tasarrufu önlemleri kamu binalarında hayata geçirilecek.

Tasarruf paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok konuda adım atacağız. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, açıklamasında ayrıca, iç talebin güçlü seyrini sürdürdüğünü belirtti ve programın dezenflasyona geçiş dönemini öngördüğünü vurguladı. İç talebin bir miktar yumuşayacağını ifade eden Şimşek, net ihracatın politikalar ve ticaret ortaklarındaki toparlanmayla iyileşeceğini dile getirdi.

İlgili Haberler

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri bunu beklemiyordu: Maaşlarından bu ücret kesilecek
ATM'lerde yeni dönem! Tamamen ücretsiz olacak
Mehmet Şimşek'ten rezerv açıklaması

Politika Haberleri