Karaköy poğaçasının lezzet sırrı nihayet ortaya çıktı! Meğer bu yüzden lezzetliymiş

İstanbul’un tarihi semtlerinden biri olan Karaköy’de, 20 yıllık deneyime sahip olan pastanecilerin lezzet sırrı ortaya çıktı.

20 yıllık pastanecilerin özenle seçtiği malzemeler ve geleneksel tariflerle yoğrulan hamur, poğaçalara eşsiz bir lezzet katıyor.

Poğaçaların bu kadar lezzetli olmalarının sırrı ise incecik açılan hamurdan geliyor.

KARAKÖY POĞAÇASININ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 paket instant maya

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)

4,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

TARİFİN HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.

Hamuru streç filmle kapatarak 40 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerini kapatarak 20 dakika daha mayalandırın.

Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı sürün ve çatal ile artı şeklinde çizikler atın.

180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin, üzeri iyice kızarana kadar.

İlgili Haberler

Acı süt otunun bilimsel olarak kanıtlanmış 5 faydası
Bu besinleri tüketenlerin cildi parıl parıl parlıyor: Altın rengi cilt tonu veriyor!
Meğer bu kadar basitmiş: Sahurda içenin aklına gün boyu su gelmiyor

Yaşam Haberleri