Besleyici özelliği taşımasının yanında vücuda karşı pek çok faydası bulunmaktadır. Karalahananın faydaları şu şekilde sıralanabilir:
Metabolizmayı hızlandırır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Vücutta enfeksiyon oluşumunu engeller
İçerdiği beta karoten ile göz sağlığını koruyucudur
Kalsiyum açısından zengindir ve kemikleri güçlendirir
Antioksidan özelliği ile cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir
Yüksek lif değer ile sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
Düzenli tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir
Astım, romatizma, safra kesesi gibi hastalıklara fayda sağlar
Stresi azaltır ve depresyona fayda sağlar
Kas onarımını hızlandırır ve kasları güçlendirir
Kırmızı kan hücrelerinde artış sağlar
Kansızlık sorunlarına karşı fayda sağlar
Kanser hücrelerinin oluşumu engeller
KARALAHANA SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Kaynatılıp sıvı halde de tüketilebilen sebzenin suyunun da birçok faydası bulunmaktadır. Karalahana suyu; cilt ve saç köklerini besler, mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu toksik maddelerden arındırır, idrar söktürücüdür, yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermeyi destekler.
Karalahananın suyunun hazırlanması oldukça basit ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. İlk olarak 1 litre su kaynatılıp, kaynayan suyun içerisine 8 veya 10 adet yaprak atılmalıdır. Arkasından yaklaşık 7-8 dakika kadar haşlanmalı ve haşlanan yapraklar süzgeçten geçirilmelidir. Hazırlanan suyu sabahları aç karnına soğuk veya sıcak olarak tüketilmelidir. Düzenli olarak tüketildiğinde vücuda pek çok faydası bulunmaktadır. Ancak, ölçülü bir şekilde tüketilmeli ve aşırı tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Aşırı tüketildiği durumlarda vücuda zarar verebilir.