Kasımpaşalı Emmanuel’in neden öldürüldüğü belli oldu. Feri Cansel'in kızı tek tek anlattı

39 yaşındayken nişanlısı tarafından kıskançlık nedeniyle bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden Feri Cansel'in ölümü, kızı tarafından detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yeşilçam'ın unutulmaz vamp kadını olarak tanınan Feri Cansel, "Turist Ömer Yamyamlar Arasında", "Kadın Çapkın Olunca", "Aşk Kadını", "Beş Dakikada Beşiktaş", "Kasımpaşalı Emmanuel", "Ah Bu Kadınlar", "Plaj Horozu" ve "Kanunsuz Sokak" gibi birçok filmde başarılı performanslarıyla izleyicilerin gönlünde taht kurdu.

Feri Cansel'in hayatı, sinema dünyasının içindeki parlak ve trajik anlarıyla doludur. Lefkoşa'da 1944 yılında doğan Cansel, Yeşilçam'ın önemli isimlerinden biri olarak vamp kadın rolleriyle tanındı ve Türkiye'de iz bıraktı.

İlk evliliği bir Britanya vatandaşıyla oldu ve bu evlilikten Zümrüt adında bir kızı dünyaya geldi. Sonrasında Türkiye'de kalmak için apartman görevlisiyle anlaşmalı bir evlilik yaptı. Ancak 39 yaşında nişanlısının bıçak darbeleriyle trajik bir şekilde yaşamını yitirdi. Bu da onun hayatını adeta bir filme konu olabilecek kadar etkileyici bir hikaye haline getirdi.

Feri Cansel, 1964 yılında "Kan ve Gurur" filmiyle Yeşilçam'a adım attı. Ancak figüranlıkla geçim sıkıntısı yaşayınca Parisien adlı ünlü gece kulübünde içki hostesliği yapmaya başladı.

Daha sonra aynı kulüpte striptiz yıldızı olarak çalışan Feri Cansel, "Kasımpaşalı Emmanuelle" olarak tanındı ve 1960'lı ve 1970'li yıllarda piyasa filmlerinde erkeksi tavırları ve küfürlü konuşma tarzıyla dikkat çekti. Yılmaz Güney ile ilişkisi, hayatında önemli bir dönemeç oldu ve "Bir Çirkin Adam" filminde rol aldıktan sonra Yılmaz Güney tarafından terk edildi.

FERİ CANSEL'İ ÖLDÜREN SEVGİLİSİ

Feri Cansel, 1979'da İzmir'de tanıştığı ve aşık olduğu Melih Ük ile birlikte yaşamaya başladı ve Moda'da Zümrüt adında bir market açtılar. Ancak bu ilişki de trajik bir sonla noktalandı.

1983 yılında gazinolarda şarkı söyleyerek geçimini sağlayan Feri Cansel, Bursa Köşk Gazinosu'nda program yapmak üzereyken, Cihangir Akyol Sokak'taki evinde Melih Ük tarafından öldürüldü. Cansel'in sevgilisi tarafından kıskançlık krizi sırasında katledildiği bildirildi.

Feri Cansel'in cenazesi, yakınlarının topladığı parayla Kıbrıs'a gönderildi ve Lefkoşa Mezarlığı'nda sessizce toprağa verildi.

Yeşilçam'ın ilk silikon taktıran oyuncusu olarak tanınan Feri Cansel, estetik operasyonunu gazetelerde duyuran ilk isim oldu. Cansel'in oyuncu kızı ise Hababam Sınıfı'nın yıldızlarından biriydi.

ANNESİNİN KATLEDİLMESİNİ BÖYLE ANLATMIŞTI:

"Annem bazı şahsi eşyalarını almak için gelen Melih'le tartışırken ben odamdan çıktım.

Annem ağlıyordu. Bir ara içeri girdim. Melih'in elinde silah vardı. Önce şakayla annemi korkuttuğunu sanmıştım.

Silah sesleriyle içeri tekrar girdiğimde annemin duvara sürtünerek yere düştüğünü gördüm."

İlgili Haberler

Wanda Nara Hello Kitty’li bikinisiyle poz verdi! İcardi’nin yorumu ağızları açık bıraktı

Magazin Haberleri