Hatay'ın verimli topraklarında yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tarım ürünlerinin hasadı başladı. Arsuz ilçesinde özellikle Kurtbağı Mahallesi'nde kayısı hasadı yoğun bir şekilde devam ediyor. Sıcak havaya rağmen çiftçiler, aroması ve kalitesiyle bilinen kayısının hasadını sürdürüyorlar. Günlük 600 TL ile 700 TL arasında değişen yevmiyelerle çalışan işçiler, kavurucu sıcaklara rağmen tarlalarda verimli bir şekilde çalışıyorlar. Kayısılar, tarladan 25 TL ile 30 TL arasında alıcı buluyor.
Kayısı hasadından memnun olduğunu belirten 56 yaşındaki Mustafa Kale, Kurtbağı Mahallesi'nin kayısı merkezi olduğunu ve bu bölgede yetişen kayısının eşsiz bir lezzet sunduğunu vurguladı. Ancak fiyat konularında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Kale, emeklerinin karşılığını almakta zorlandıklarını ifade etti. İlaç, gübre ve işçilik maliyetlerinin yüksek olduğunu söyleyen Kale, bu durumun çiftçileri zorladığını belirtti.
Arazisinde 300 ağaç bulunan bahçe sahibi 32 yaşındaki Sezer Kala ise günlük 15 litre su tüketerek sıcaklarda serinlemeye çalıştığını anlattı. Hasat sürecinin sabahın erken saatlerinde başladığını ve öğle saatlerine kadar devam ettiğini belirten Kala, yüksek rakımlarının sıcakların meyve kalitesine zarar vermesini engellediğini söyledi. Haziran ayıyla birlikte başlayan kayısı hasadının yaklaşık bir ay veya 45 gün süreceğini aktaran Kala, verimlerinin meyve tutumuna göre değiştiğini ifade etti.