Vitamin ve mineraller açısından zengin olan kereviz, yüksek sıvı oranıyla vücudun günlük sıvı ihtiyacının yüzde 25'ini karşılayabilir. Doğal bir antioksidan olan bu sebze, sindirim sistemi ve organlardaki iltihaplanmayı azaltma konusunda etkilidir. Lezzetiyle yemeklere hem tat hem de hoş bir koku katan kerevizin faydaları oldukça merak ediliyor. İşte kerevizin sağlığa yararları...
Her mevsimde tüketilebilen kereviz, Apiaceae familyasına ait iki yıllık bir bitkidir. Düşük kalorisi nedeniyle özellikle diyet dönemlerinde tercih edilen kereviz, K vitamini, C vitamini, potasyum, folat ve B6 vitamini gibi önemli vitamin ve mineraller içerir. Ayrıca, mükemmel bir antioksidan kaynağıdır.
Antioksidan Özelliği: Vücutta iltihap oluşumunu engelleyerek eklem ağrıları ve akciğer enfeksiyonları gibi hastalıklara karşı korur.
Sindirim Sistemi: Yüksek lif ve su oranıyla sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekler.
Mide Sağlığı: Mide asidini düzenleyerek reflü şikayetlerine iyi gelir.
Kas Gevşetici: İçerdiği fenolik maddeler sayesinde kasları gevşetir, kan basıncını ve kalp atışını düzenler.
Cilt Sağlığı: A vitamini ve beta-karoten içeriğiyle cildi korur ve onarır.
Kemik Sağlığı: Kemiklerin güçlenmesine ve kemik hastalıklarıyla mücadelede etkilidir.
Kan Pıhtılaşması: Kanın düzgün bir şekilde pıhtılaşmasına yardımcı olur.
Adet Düzeni: Kadınların adet dönemlerini düzenlemede fayda sağlar.