Kilisede Aşkı-ı Memnu depremi! Videolar cemaati ayağa kaldırdı

Papaz Dimitri Mayaoğlu'nun kiliseden gizli kıydığı nikah, cemaati ayağa kaldırdı. Canlı yayın sonrası her şey açığa çıktı.

Fener Rum Patrikhanesi'ne bağlı Beyoğlu Aziz Konstantinos ve Eleni Kilisesi'nde görev yapan Papaz Dimitri Mayaoğlu'nun gerçekleştirdiği gizli düğün, kilise camiasında ortalığı birbirine kattı.

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre, Papaz Mayaoğlu, göreve başladıktan sonra evlenmesi yasak olmasına rağmen, nikah kıydı.

VİDEOLAR, GİZLİ DÜĞÜNÜ İFŞA ETTİ

Fener Rum Patrikhanesi'nde tartışmalara yol açan Gökçeada'da düzenlenen gizli düğün, sosyal medyada paylaşılan videolarla ortaya çıktı. Kiliseye bağlı bir mekanın düğünü paylaşmasıyla cemaat, papazın evliliğinden haberdar oldu.

Videoların ardından kilise cemaati papazın aforoz edilmesi için ayaklandı.

AFOROZ EDİLECEK Mİ?

Mayaoğlu'nun, Kilise'nin teamüllerine aykırı olarak gerçekleştirdiği ikinci evliliği nedeniyle nasıl bir karar alınacağı henüz bilinmiyor.

PAPA’NIN AÇIKLAMASI OLAY OLMUŞTU

Özellikle geçtiğimiz yıl Papa Françesko'nun rahiplerin evlenebileceğine yönelik açıklamaları, Katolik Kilisesi içinde benzer tartışmalara neden olmuştu. Ancak Ortodoks Kilisesi, bu konuda farklı bir tutum sergileyerek rahiplerin evlenme konusunda daha sıkı kurallarına bağlı kalmayı sürdürüyor.

İlgili Haberler

Müge Anlı'nın gençlik hallerine inanamayacaksınız! Küçücükmüş
50 bin emeklinin maaşı kesildi: Bayramdan sonra maaşlar yatmayacak
Selçuk Geçer tüyoyu verdi: Satın alın uzun vadede çok kazandıracak

Gündem Haberleri