Kilosu 18 lira. Hasadı başladı. Bağırsaklara çok iyi geliyor

Türkiye'nin armut bahçesi olarak bilinen Bursa'nın Gürsu ilçesinde, 'Santa Maria' cinsi armudun hasadı başladı. İlçede 50 bin tonun üzerinde rekolte beklenirken, işçiler 40 dereceyi bulan sıcaklıkta hasat çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyanın en verimli ovalarından biri olarak bilinen Gürsu Ovası’nda, Santa Maria armudu için hasat dönemi başladı. Bu yıl, Gürsu’da 50 bin, Bursa genelinde ise 100 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor. Ancak üreticiler işçi bulma konusunda zorluklar yaşadıkları için çözümü üniversite öğrencilerinde buldu.

Yaz tatilinde, 40 dereceyi bulan sıcaklıklara rağmen tarlada çalışan öğrenciler, hem ev ekonomisine katkı sağladı hem de harçlıklarını kazandı. Üreticiler, geçen yıla göre yüzde 30 daha fazla verim aldıklarını ve Santa Maria armudunun tarlada 17-18 liradan satıldığını belirtti.

ŞİFA KAYNAĞI

Santa Maria armudu, taze meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra sirke yapımında da kullanılıyor. Bu armuttan yapılan sirkelerin bağırsakları temizlediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve mikropları vücuttan uzaklaştırdığı biliniyor.

Ayrıca, şeker dengesini sağlamaya da yardımcı oluyor.

Ekonomi Haberleri