Kiralık araç şoförlerinden kadro talebi

Taşerona kadro düzenlemesi, kamu kurumlarında görev yapan birçok şoförü hayal kırıklığına uğrattı. Kamu kurumlarında taşeron pozisyonunda çalışan şoförler, kendi durumları için de kadro talep ediyor.

Damla BAYLAN/ Günboyu

Kadro verilmeyen işçiler arasında, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şoförler de bulunuyor. Kamu kurumlarında araç ihtiyacı genellikle kiralama yoluyla karşılanıyor.

Kiralık araçların şoförleri de "taşeron statüsünde" çalışıyor. Son yapılan düzenlemeyle birlikte, kamu kurumlarında görev yapan şoförler, yaklaşık maliyetin %70 altında olmaları nedeniyle kapsam dışında bırakıldı. Ancak aynı şartlara sahip olan Başbakanlık bünyesinde görev yapan 113 şoför, özel bir kanun hükmünde kararname ile imtiyazlı şekilde kadro kapsamına alındı ve farklı bakanlıklara kadro atanması gerçekleştirildi.

KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİ SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Kadro bekleyen kiralık araç şoförleri bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden etkinlik düzenleyen vatandaşlar, hükümete hitaben seslenerek bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor. Çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla, özellikle Cumhurbaşkanlığı ve CİMER'e yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sıkıntıları anlatan kiralık araç şoförleri, kadro hakkı için mücadelelerini sürdürüyor.

İlgili Haberler

KDK'ya başvurmuştu: Vatandaşın büyük borcu bu sayede silindi

Ekonomi Haberleri