Kiraz hangi hastalıklara iyi gelir, faydaları nelerdir

Kiraz, geniş bir çeşitliliğe sahip ve en bilinen türü genellikle "Bing" olarak adlandırılıyor. Kirazlar, çeşitli kullanım alanlarına sahip olup soslar, tatlılar, dondurma gibi birçok üründe kullanılıyor.

Aynı zamanda doğrudan tüketilebilirler. "Turta" olarak bilinen bir diğer popüler kiraz türü ise genellikle dondurulur, kurutulur ve konservesi yapılır. Ardından tatlılarda, meyve sularında, reçellerde ve dondurmalarda kullanılır.

Kirazın yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olmasının sebeplerinden biri sağlık açısından sağladığı pek çok fayda bulunuyor. Kiraz, birçok rahatsızlığa karşı faydalı olmanın yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olan bir meyve. Sıcak yaz günlerinde sıvı kaybını azaltmak ve serinlemek isteyenler de kirazı tercih ederler. Kiraz, içeriğinde melatonin, A, C vitaminleri, magnezyum ve potasyum gibi bileşenler barındırır. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı korur ve tedavi eder. Koyu kırmızı, açık kırmızı, sarı ve beyaz renklerde bulunan kirazların hepsinin sağlık açısından mucizevi faydaları bulunuyor.

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor. İşte kirazın öne çıkan faydaları...

Potasyum açısından zengin bir kaynak olan kiraz, idrar söktürücü özelliklere sahip.

Lifli bir meyve olan kiraz, bağırsak sistemini düzenler ve rahatlatır.

Hücre yenilenmesi ve onarımına yardımcı olan kiraz, kanser gibi hücresel bozulmalara karşı korur.

Kiraz doğal bir antioksidan.

Diyabet hastalarına iyi gelen kirazı dengeli bir şekilde tüketmek önemli.

Yüksek karbonhidrat içeriği sayesinde kiraz tok tutar.

Bakır içeriği sayesinde kiraz, hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.

A ve C vitaminleri açısından zengin olan kiraz, vücudu besler ve güçlendirir.

Şifalı Bitkiler Haberleri