Kirazın sağlığa faydaları nelerdir?

Kirazın çok fazla çeşidi vardır. En fazla yaygın olan türü Bing ismiyle bilinmektedir. Pek çok sos, tatlı, dondurma gibi kullanım alanı olan kirazlar aynı zamanda direkt olarak da tüketilmektedir.

Bir diğer bilinen kiraz türüyse Turta'dır. Bu tür kirazlar çoğunlukla dondurulur, kurutulur ve konservesi yapılır. Sonrasında tatlılarda, meyve sularında, reçellerde ve dondurmalarda kullanılır.

Sağlığa olan faydaları saymakla bitmeye kiraz yaz aylarının gözdesidir. Kiraz çok sayıda rahatsızlık için faydalı olup aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olan bir meyvedir. Yazın sıvı kaybını azaltmak ve serinlemek isteyenler de yine kirazı çok fazla tercih etmektedir. Sadece kendisi de değil sapında da bin bir deva olan kiraz içeriğinde melatonin, A, C vitaminleri, magnezyum ve potasyum içermektedir. Bunların sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirirken hastalıklara karşı korur ve tedavi de eder. Koyu kırmızı, açık kırmızı, sarı ve beyaz renklere sahip olan kirazların ortak özelliği hepsinin sağlık için mucizevi faydaları olmasıdır.

Kirazın faydaları saymakla bitmiyor. Biz de sizler için kirazın öne çıkan faydalarını sıraladık;

Kirazdaki potasyum oranı zengin olduğu için kirazın idrarı söktürme özelliği vardır.

Lifli meyvelerden olan kiraz bu sayede bağırsak sistemini düzenler ve rahatlatır.

Hücrelerin yenilenmesine ve onarılmasına yardım eden kiraz hücre bozulmasına neden olan kanser gibi hastalıklara karşı da bedeni korur.

Kiraz doğal antioksidandır.

Diyabet rahatsızlığına iyi gelen kirazı kararında tüketmek gerekir.

Kirazın karbonhidrat oranı zengin olduğu için tok tutar.

Kiraz bakır ihtiva ettiği için hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olur.

Kirazın içeriğinde yüksek miktarda A ve C vitamini bulunur.

Şifalı Bitkiler Haberleri