Pekmez, üzüm, incir veya dut gibi meyvelerin öz sularının kaynatılmasıyla elde edilen doğal bir şurup. İçeriğinde demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B vitaminleri ve antioksidanlar barındırır. Ancak işte burada dikkat çeken bir detay var: İçine eklenen bir kaşık zencefil, bu doğal karışımı bir adım öteye taşıyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Zencefil, çiçekli bir bitki olup antiinflamatuar, antioksidan ve sindirim özellikleriyle öne çıkar. Pekmezle bir araya geldiğinde ise bu karışımın sağlık yararları katlanarak artıyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren etkileriyle öne çıkan bu karışımın içerisindeki demir, anemiye karşı mücadelede destek olurken, zencefilin dolaşımı teşvik edici özellikleri soğuk algınlığı ve solunum sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunuyor.
Ayrıca sindirim sorunlarına da iyi gelen bu karışım, antiinflamatuar ve yatıştırıcı özellikleriyle adet kramplarını hafifletme konusunda da yardımcı olur. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu şifa dolu karışım için 2 yemek kaşığı pekmezi yarım çay kaşığı toz zencefil ile karıştırarak tüketin faydalarına siz bile inanamayacaksınız.
Not lütfen bu karışımı tüketmeden önce uzmanınıza danışın. Aksi takdirde yan etkileriyle karşılaşabilirsiniz.